SERRA DE TRAMUNTANA HOME
Tu te crees que todos son como Matas y Bitel. "Estaras" o no en la prision por mearte encima del pueblo y la constitucion.
Somera de la Serra <somera@hotmail.com>
- Saturday, March 25, 2000 at 17:03:51 (CET)
Para comprobar como funciona Mallorcaweb basta ver las otras encuestas que ha hecho. En la anterior (acerca de quien iba a ganar las elecciones del 12 de Marzo) segun Mallorcaweb (y sus "presuntos" votantes) el PP iba a sacar el 25% y los partidos del actual Govern iban a sacar el 75%. Aquí siempre hay trampa.
Andreu Riera <andreu@hotmail.com>
- Saturday, March 25, 2000 at 16:51:36 (CET)
Querida Aina: Por lo que has escrito veo que sabes de informatica y que tienes relación con Mallorcaweb, por eso te ruego me contestes ¿es posible que, sin la intervención o desde dentro de Mallorcaweb, se vote de diez en diez?
Antonio Rodeiguez
- Saturday, March 25, 2000 at 16:14:58 (CET)
LA SERRA DE TRAMUNTANA JA ÉS, I SEMPRE HA ESTAT UN PARC NATURAL. NOMÉS FA FALTA QUE SIA TRACTAT I RECONEGUT COM A TAL. QUI NO HO CREGUI, QUE HI VAGI I SE LA MIRI DETENGUDAMENT
Eva Marilén
- Friday, March 24, 2000 at 23:25:22 (CET)
L'única diferencia que veig es que els que estem a favor som mes. Nomes s´ha de mirar el llibre d'opinions i veure quanta gent amb nom i llinatges han opinat a favor del Parc.
Joan Mas
- Friday, March 24, 2000 at 22:47:26 (CET)
A mi, que he seguit el debat des del principi, el que em sorprèn més és que de fa uns dies els vots en contra s'han multiplicat desorbitadament. Estic segura que els vots al NO que s'estan produint gairebé un cada minut són de la mateixa/es persona/es, possiblement del mateix/os que es queixa/en. Jo segueix els debats de MallorcaWeb des del seu inici i mai s'havia arribat a aquestes xifres. Aquestes enquestes no són del tot fiables ja que per tornar a votar, tan sols fa falta desconnectar i tornar a connectar, i això ho sap molta gent: no fa falta ser informàtic.
Aina <aina@mallorcaweb.net>
- Friday, March 24, 2000 at 22:38:42 (CET)
¡TONGO¡ ¡TONGO¡ ¡TONGO¡
Vengador justiciero
- Friday, March 24, 2000 at 22:25:29 (CET)
Para Antonio Riutort. Tambien había notado los saltos en los votos. Se produce en los Si y de en minutos saltan en decenas. Tiene todo el aspecto de que se hace trampa, pero no estoy segura de como puede hacerse.
Pilar Mayol
- Friday, March 24, 2000 at 21:46:25 (CET)
Esta votación tiene todo el aspecto de un "tongo". Hay momentos en los que los votos entran de 10 en 10. ¿Hay alguien que controle esto o el mismo Mallorcaweb la que hace las trampas?. Ruego que alguien que sepa de informatica diga aquí si es posible que se esten entrando votos de 10 en 10.
Antonio Riutort
- Friday, March 24, 2000 at 21:34:37 (CET)
Avis pes sollerics. Una constructora que no es d’aqui, te en projecta construí chalets adossats, o lo que li vulguin di, al port de Soller. Concretament a la torre picada. Jo vair comença l’ofici de picapedrer ben jovenet. Vair conexa mestres d’obres, que avien apres ofici dels antics mestres de cases. Eren picapedres i empresaris al ora. Feien les cases per encarrec, i las feien lo mes bé que sabien. Els constructors d’are no son picapedres, si no empresaris que es dedican a la construcció perque are es un bon negoci, i las vivendas que fan son una porqueria. Per suposat que no totes las constructores son dolentas, pero aqueixa sí. Vos avis Sollerics, vos faran un bon desastre. Pd.: Miam cuantes faltes mi trobara aquest pic na Antonia.
Pep <leicam6@bitel.es>
- Friday, March 24, 2000 at 20:40:14 (CET)
Pel que he llegit fins ara, ningú ha tractat el tema de l'ecotaxa. Duim una mica més de nou mesos de govern del Pacte de Progrés, o sia, quasi un 20% del temps que han de governar (4 anys). Com és possible que encara no es tengui clar que es vol fer amb l'ecotaxa? Com és possible que s'hagi començat la casa per la teulada amb la declaració de parcs naturals? Ja està clar que els votants del Pacte de Progrés esperen aquestes mesures però per a fer-les efectives i que la societat les accepti cal una bona planificació. Per això, s'ha de començar des de la base: aplicar l'ecotaxa i amb els recursos que s'obtenguin poder intentar gestionar Balears sosteniblement, frenant l'especulació i declarant la serra de Tramuntana parc natural. Això sí, amb una premisa: el respecte als propietaris, ja que no es pot oblidar que la societat també forma part de l'espai que es vol declarar parc, per la qual cosa també s'ha d'intentar preservar la idiosincràsia única dels pobladors d'aquella contrada. Per això, crec que s'ha de tenir un respecte escrupulós vers la petita propietat de la Serra.
Joan Estrany <joanestranybertos@hotmail.com>
- Friday, March 24, 2000 at 02:50:40 (CET)
La patinada d'en Pep Muntaner amb el tema Dameto es veu netament superada per l'article de l'ultrabotifarra Antonio Alemany que en sentir un tò de català en la veu del nou director general de biodiversitat ja va començar a desbarrar contra el 'botxí català' que resulta que és MENORQUÍ!! Certament posam massa sang en aquest debat. Hauriem d'anar més alerta quan parlam d'allò que tots deim que estimam tant...
Toni Marçal <exonautes@hotmail.com>
- Thursday, March 23, 2000 at 20:39:23 (CET)
Sr Sánchez Massot: Produce vergüenza ajena leer lo que ha escrito. Es difícil imaginarse un planteamiento más totalitario y reaccionario que el suyo. Sacar a colación la guerra civil en un debate sobre un parque en el siglo XXI es esperpentico. Pida disculpas y retirese a meditar.
Sixto
- Thursday, March 23, 2000 at 20:23:27 (CET)
Delante de todas las opiniones que han surgido a lo largo de estos dias, sobre la declaración de Parque Natural de la Sierra de Tramuntana, he podido deducir que estas son en gran mayoría de personas que no viven en ella, y yo me pregunto que derecho moral les acoge para respaldar semejante declaración. En referencia al Sr. Mayol, le indico que si Vd. no acepta la opinión de los propietarios afectados de la sierra de tramuntana, como es mi caso, demuestra lo que ya suponía, que es Vd. un auténtico fascista. Asimismo y en cuanto a mi relación laboral con la Comunidad, Vd. ya sabe que para nada era una relación política, si no estrictamente laboral, la cual, quedó demostrada en el SMAG, cuando se me indemnizó por despido improcedente, eso sí, con dinero público, no con el de su bolsillo.
Margarita Llobera Sampol
- Thursday, March 23, 2000 at 12:38:32 (CET)
Enmig de l’aldarull de la reunió desinformativa organitzada per la Federació Agrícola i Ramadera a Andratx el passat dia 12, que presidí la Batlesa d’Andratx –autoproclamant-se feixista–, el Sr. Fernando Fortuny va pronunciar una màxima reaccionària: “La millor llei és la que no s’aplica”. En canvi, ahir el Director General de Biodiversitat, José Manuel Gómez, centrà la seva conferència, per al col·lectiu de geògrafs de les illes, en la Carta Magna espanyola, fent especial referència al seu article 45 pel que fa a la Solidaritat Col·lectiva per harmonitzar la conservació, l’ús públic i les activitats productives a la Serra de Tramuntana. Em sembla que els bàndols estan ben definits. Només afegir un relat històric que em ve al cap arran d’aquest enfrontament: el comte d’El Asalto era propietari de la possessió de Sabartès, a Catalunya, fins que les forces de la República li col·lectivitzaren l’any 1936. El comte s’afegí a les forces militars insurrectes, contra la República, actuant com a pilot d’un bombarder amb base a Mallorca. Des d’aquí, participava de ràtzies fins a Catalunya a les que bombardejava la seva possessió. Abans enrunada que del Poble. Cremaran també les naus els botifarres balears?
Miquel Sánchez Massot
- Thursday, March 23, 2000 at 11:28:16 (CET)
Deberías informaros mejor y dejar de injuriar a Fernando Dameto Fortuny, que nada tiene que ver con la agencia inmobiliaria de Fernando Dameto Truyols, salvo el hecho de que puedan ser primos. Creo que se debería tener la dignidad de rectificar.
DEYA FRUTOS IGNACIO <ignaciodeya@teleline.es>
- Wednesday, March 22, 2000 at 21:23:48 (CET)
He llegit l'article 10 de la llei 4/1989 esmentat per la FARB i voldria destacar aquest paràgraf: "...la facultad de la Administración competente para el ejercicio de los derechos de tanteo y retracto, en las transmisiones onerosas intervivos de terrenos situados en el interior del mismo". En tot cas, sembla que l'article menciona "transmisiones onerosas intervivos". Per tant queden exclosos d'entrada els drets de tempteig i retracte en les transmissions mortis causa. Quedi clar que no perilla la propietat de la terra que passa de pares a fills. En un país petit com el nostre cal protegir la propietat privada, però també cal aturar la venda indiscriminada de la terra en base a unes expectatives urbanístiques que el nostre poble no pot assumir. No crec que el Govern vulgui, tampoc podria, comprar o expropiar propietats de la Serra, però sembla una norma justa per fer servir en situacions excepcionals.
Ramon Formentor Dragonera
- Wednesday, March 22, 2000 at 14:41:13 (CET)
EL DRET DE TANTEIG I RETRACTE I EL PARC Davant la controversia sorgida en cuant a la realitat de les limitacions que supossa un parc i a l'existència d'un drets de tanteig i de retracte que afecten a les propietats incloses a un parc natural, la FAGB vol informar que la simple declaración d'una zona como a parc natural "lleva aparejada la de utilidad pública a efectos expropiatorios de los bienes y derechos afectados, y la facultad de la administración competente para el ejercicio de los derechos de tanteo y retracto, en las transmisiones onerosas inter-vivos de terrenos situaciones en el interior del mismo. A los efectos del ejercicio de los derechos de tanteo y retracto, por el transmitente se notificará fehacientemente a la Administración actuante las condiciones esenciales de la transmisión pretendida y, en su caso, copia fehaciente de la escritura pública en que haya sido instrumentada la indicada transmisión. El derecho de tanteo podrá ejercerse en un plazo de tres meses, y el de retracto en un año, ambos a contar desde la correspondiente notificación, que deberá efectuarse en todo caso y será requisito necesario para inscribir la transmisión en el Registro de la Propiedad". Així ho senyala l'article 10 de la Llei de 27 de Març de 1.989 de Conservació de Espais Naturals. En definitiva, la simple declaració d'una zona com a parc natural duu aparellades les limitacions abans esmentades, que es resumeixen en posibilitat ilimitada de expropiació, limitacions de les transmisions exigint previes notificacions a l'Administració i posibilitat de l'Administració d'adquirir pel preu escriturat. S'ha plantejat el dubte de si aquestes limitacions ja existeixen avui a la Serra de Tramontana, i si la declaració de parc natural no supossarà res nou respecte de la situació actual. A aquest respecte es deu indicar que avui no existeix a la Serra de Tramontana un dret de l'Administració ni a adquirir preferentment (tanteig i retracte) ni a expropiar, i que només a punts molt concrets de la Serra de Tramontana pot existir aquesta posibilitat. Ens referim a que només als llocs als que existeixen bens d'interés cultural d'acord amb la Llei de Patrimoni Históric de les Illes Balears de 21 de Decembre de 1.998, podràn existir aquest drets. Son els coneguts com a BIC, si bé hi ha que fer la precisió de que respecte d'aquests BIC només existeix el dret de tanteig i retracte i no els altres, i que quant es tracta d'inmobles només s'ha de referir als que tenen la condició de "monuments". Així ho senyala l'article 32 de la Llei citada. En definitiva, només un pocs inmobles que han estat declarats momuments a la Serra de Tramontana estàn afectats pel dret de tanteig i retracte, i no es certa l'afirmació de que la declaració de parc no introduirà una situació nova, ja que la situació serà totalment diferent a l'actual.
FAGB
- Wednesday, March 22, 2000 at 08:41:18 (CET)
Antònia Febrer: Dius que s'ha de centrar el debat i tu mateixa desvies el tema cap a qüestions de llengua? Com t'atreveixes a criticar les faltes d'una altra persona quan no saps ni escriure el teu propi nom correctament? Per favor!!! Deixa que cadascú s'expressi com millor sàpiga i no facis agafar manies a la gent. La intimidació no és un eina democràtica de consens. D'altra banda, consider que la intervenció den Pep il·lustra clarament la situació real que es viu a moltes zones de Mallorca, resultat d'un procés de desenvolupament desbocat, associat a la construcció i al turisme, que ha no ha tingut en compte per res les seves greus conseqüències mediambientals, culturals i socials.
Mercè
- Wednesday, March 22, 2000 at 00:41:08 (CET)
PEP, es a dir leicam6@bitel.es: què tal si ens centram amb el debat? Per cert: diven que una falta no mata una llengua.....però tantes......
Antonia Febrer Santandreu
- Wednesday, March 22, 2000 at 00:06:55 (CET)
És ben cert, com diu algú al fòrum, que la qüestió a debatre no és si estam a favor d'una persona o entitat o no, o si personalitzam el debat escrivint noms propis. Com que el tema a debatre és si volem Parc a la Serra o no....llançaré una pregunta totalment personalitzada, a veure com responen..... FAGB: Si el futur PORN no és tan dolent per als vostres interessos, canviarieu d'opinió? (Opino que si la resposta és negativa, només serà un signe que qui lloga els autocars també ha llogat -o fins i tot comprat- la voluntat dels seus socis).
Antoni Perelló
- Wednesday, March 22, 2000 at 00:02:04 (CET)
No discutiu més, no i a res afer. Jo en vaig a Zamora, man dit que alla no nia ningú, què ma donaran casa i terra domes en la condició de què visqui alla, perquè el poble se esta quedant desert. El sector de la construcció - que jo i fax feina - no tenim bloquets ni ladrillos. Varem atrasa una obre perquè no teníem ferro. Es formigons mos arriba hem conta gotas. Se esta tirant formigó fins i tot a la una o las dues de la nit. Un peó pot arribar a guanyar 300000pts. al mes, assegurat i tot. A mi me n’oferiran 315000 per conduir una grua, i las vair rebutja perquè no vui fer feina en disatte. Un altre gruista amic meu sén va a un altre empresa que li paguen 400000pts. ¿Qui té collons d’aturar axó?...Nigu. Pep Per cert, sabeu res d´un hotel que volen fer per la part de Porto-Cristo... devorà Cala Morlanda...damunt una caleta que no record cóm se diu...dins la finca anomenada, Can Rafalino?.
Pep <leicam6@bitel.es>
- Tuesday, March 21, 2000 at 23:52:49 (CET)
No discutiu més, no i a res afer. Jo en vaig a Zamora, man dit que alla no nia ningú, què ma donaran casa i terra domes en la condició de què visqui alla, perquè el poble se esta quedant desert. El sector de la construcció - que jo i fax feina - no tenim bloquets ni ladrillos. Varem atrasa una obre perquè no teníem ferro. Es formigons mos arriba hem conta gotas. Se esta tirant formigó fins i tot a la una o las dues de la nit. Un peó pot arribar a guanyar 300000pts. al mes, assegurat i tot. A mi me n’oferiran 315000 per conduir una grua, i las vair rebutja perquè no vui fer feina en disatte. Un altre gruista amic meu sén va a un altre empresa que li paguen 400000pts. ¿Qui té collons d’aturar axó?...Nigu. Pep Per cert, sabeu res d´un hotel que volen fer per la part de Porto-Cristo... devorà Cala Morlanda...damunt una caleta que no record cóm se diu...dins la finca anomenada, Can Rafalino?.
Pep <leicam6@bitel.es>
- Tuesday, March 21, 2000 at 23:51:05 (CET)
Com, sense saber quin model de parc proposa la Conselleria, podeu estar tan segurs que justament serà el terrible model que profetitza la FAGB? Perquè creis tantes mentides, frases retallades d'aquí i d'allà i tretes de context, unides per espantar als propietaris??
Antoni Mesquida
- Tuesday, March 21, 2000 at 23:27:15 (CET)
Pilar Mayol i Rafel Garcia: Qui us ha exposat el model de parc que serà el Parc Natural de la Serra com perquè estigueu tan segurs que la FARB no diu mentides? Ha explicat la Conselleria com serà aquest parc, si es podran o no tenir els llums encesos,si els pagesos podran o no rebre més subvencions....convendria començar a parlar amb més propietat i no només amb frases demagògiques retallades d'aquí i d'allà i tretes de context.
Lourdes Salom
- Tuesday, March 21, 2000 at 23:13:54 (CET)
Pilar Mayol i Rafel Garcia: Qui us ha exposat el model de parc que serà el Parc Natural de la Serra com perquè estigueu tan segurs que la FARB no diu mentides? Ha explicat la Conselleria com serà aquest parc, si es podran o no tenir els llums encesos,si els pagesos podran o no rebre més subvencions....convendria començar a parlar amb més propietat i no només amb frases demagògiques retallades d'aquí i d'allà i tretes de context.
Lourdes Salom
- Tuesday, March 21, 2000 at 23:07:47 (CET)
No guaita per ses fulles la flor enamorada, no va la fontanella ses ombres a besar; mes Déu ungí d'aroma sa testa consagrada i li donà per terra l'esquerpa serralada, per font la immensa mar. Quan lluny, damunt les ones, renaix la llum divina, no canta per ses branques l'ocell que encativam; el crit sublim escolta de l'àquila marina, o del voltor que puja sent l'ala gegantina remoure son fullam.
Toni
- Tuesday, March 21, 2000 at 23:04:56 (CET)
Pilar Mayol i Rafel Garcia: Qui us ha exposat el model de parc que serà el Parc Natural de la Serra com perquè estigueu tan segurs que la FARB no diu mentides?
Lourdes Salom
- Tuesday, March 21, 2000 at 23:02:22 (CET)
NO al parc. Vull la Serra com es i no la vull en mans de funcionaris burocrates i ecologistes que le destruiran.
Jaume (Sòller)
- Tuesday, March 21, 2000 at 22:30:10 (CET)
La tarjeta roja ha de incluir a Joan Rita que ha sido el primero en hablar de mentiras. Que tambien quede expulsado.
Pilar Mayol
- Tuesday, March 21, 2000 at 22:23:59 (CET)
Targeta vermella per Pep i Pilar. No volem mes insults. Fora del partit.
Catarina
- Tuesday, March 21, 2000 at 22:18:38 (CET)
Para Pep Muntaner: Otra tarjeta roja de mi parte. Se puede estar o no de acuerdo con el informe de la FAG, pero no puedes llamar mentiroso a quien interviene en un debate de ideas al que ha aportado un informe que (me puede o no gustar) pero es verdadero. El debate no es insultar al que no piensa como tú y en este caso el debate se centra en si pese a los innegables perjuicios que se producen a los propietarios y los que viven en la Serra, se tiene que promover el parque. Te adelanto mi opinión: un parque no puede imponerse a los que han mantenido ese territorio en el estado en que se encuentra. Sólo desde un amplio consenso con los vecinos y propietarios de la SERRA (que son los que la cuidan y la han mantenido como hoy la conocemos) podría plantearse el parque, pero nunca desde el insulto y la imposición como lo han hecho Pep y Pilar. Otra tarjeta roja para los dos y que se callen hasta que sepan aportar ideas y hablar con respeto.
Rafel García
- Tuesday, March 21, 2000 at 22:04:55 (CET)
Quan un s'equivoca s'han de reconèixer els errors: disculpes al Sr Fernando Dameto Truyols, per haver-lo fet aparèixer en aquest fòrum d'opinió. Com a explicació (que no justificació), únicament comentar que quan algú amolla tantes mentides (FERNANDO DAMETO FORTUNY, ara si) com per exemple si els habitats de la Serra podran o no encendre els llums, és necessari cercar el motiu pel qual s'és tan mentider. I quan s'intueix el motiu (encara que aquesta vegada de forma errada), els dits corren pel teclat més ràpid que les idees pel cervell. Accepto la targeta vermella i cumpliré estòicament el "partit de sanció" (1 dia de no opinar).
Pep Muntaner <vellmari@teleline.es>
- Tuesday, March 21, 2000 at 21:32:32 (CET)
La serra de Tramuntana ha de ser Parc Natural,no en tenc cap dubte. Els arguments que justifiquen aquesta postura són varis i llargs d'explicar,pel que miraré de no fer llarg, simplement els anomenaré: -CAUSES ÈTIQUES:aquest argument esdevé important d'ençà el Boom Turístic mallorquí dels anys 60. Se tracta de posar ordre al desordre (urbanístic, ecològic, de l'esplai a la Serra,...)originat pel nou model socio- econòmic i territorial que engendrà el turisme.Serien tot el conjunt de causes que èticament obliguen als homes amb dos dits de front a preservar un conjunt de valors naturals i humans únics al nostre país, que s'han mantengut en un equilibri dinàmic durant varis mil·lenis. -NECESSITAT ECONÒMICA: la gestió específica per a l'àrea natural més important de les Illes Balears és, a les portes del tercer mil·leni, una necessitat econòmica de primera magnitud: gestionar convenienment els recursos territorials més naturals de l'Illa, mantenir el principal recurs d'atracció turística de Mallorca, preservar el suport fonamental de les noves i creixents modalitats turístiques, ésser un racionalitzador de les ajudes europees en matèria de medi ambient,... La postura d'alguns propietaris de la Serra en contra de que es declari Parc Natural,és bona d'entendre si s'observa a la desinformació a la qual s'han vist sotmesos per part d'una associació ramadera ideològicament (i físicament) molt propera al Partit Popular i a les seves intencions polítiques.La Conselleria de Medi Ambient ha badat en aquesta qüestió. Abans de mostrar la intenció del Govern de declarar la Serra Parc Natural, s'hauria d'haver iniciat una campanya d'informació de gran envergadura. Així es podria deixar clar que els majors beneficiaris d'aquesta declaració són els propis muntanyencs. Amb tot, cal ésser optimista i esperar que la nostra eco-consellera reaccioni a temps per tal de no perdre la batalla de legitimització d'aquesta actuació sobre gairebé un terc de Mallorca. NO li manquen ni eines ni raons.
Antoni Miquel Lucas i Vidal <www.antonimiquel@hotmail.com>
- Tuesday, March 21, 2000 at 20:12:57 (CET)
Fdo Dameto Fortuny (president de la FARB) no es la mateixa persona que Fernando Dameto Truyols (Api) al que se refereixen les dues notes anteriors. Per altra banda Fernando Dameto Truyols (Api) es una excelent persona a la que no hauria d'afectar un debat suposadament de ideas i que alguns volen fer una col.lecciö de insults i descalificacions personals. "Tarjeta rotge" per Pep Muntaner i Pilar de la Serra.
Sixto
- Tuesday, March 21, 2000 at 16:51:30 (CET)
En Pep Muntaner ens fa obrir els ulls i confirma que el Sr. Fernando Dameto de la FARB és un especulador i que de pagès aquest bon homo no en té res. Estan preocupats pels doblers negres... i és que aquesta economia negra i corrupta els ha permes ser qui son i ara volen i poden comprar voluntats. Hem engreixat un dimoni de cua llarga... i ara qué hem de fer? Vendre sa casa i anar de lloguer?
Pilar de la Serra
- Tuesday, March 21, 2000 at 16:15:27 (CET)
Secció de CLASIFICADOS del Diari El Mundo-El Dia de Baleares, apartat "Fincas Rusticas": 659 A POCA DISTANCIA DE SINEU Finca rústica con casa, 10000 metros de terreno, totalmente cercada de pared. Casa y construcciones para reformar de 140 m2. Pozo con agua. Posibilidad de electricidad. Almendros e higueras. Muchas posibilidades. 20.000.000. Telf: 971 61 54 24 FERNANDO DAMETO. A 15 MINUTOS DE PALMA FINCA RUSTICA 660 preciosa finca rústica con más de 1.000 metros construidos. Casas antigua con "clastra" mallorquina, dependencias para animales, aljibe, estanque, etc. Mucho carácter. Agua y electricidad, 20 cuarteradas de terreno. Ideal para agroturismo. Frantásticas vistas. Consúltenos características y precio. Telf: 971 61 54 24 FERNANDO DAMETO. BUNYOLA 666 Finca rústica de unos 22.000 metros en ladera de montaña, con buenas vistas, muy cerca del pueblo. Buen acceso. Agua y electricidad muy cerca. Precio: 15.000.000. Telf: 971 61 54 24 FERNANDO DAMETO. Pensava que aquest senyor només era pagès....vaja quin pagès!! Qui tengui orelles que ho senti, qui tens ulls que ho vegi...i qui tengui cervell que es pegui tocs pel cap!
Pep Muntaner <vellmari@teleline.es>
- Tuesday, March 21, 2000 at 14:43:11 (CET)
Tras la publicación en el semanario Sóller de la nota remitida tres noticias antes a este foro, la Consellería de Medio Ambiente hizo pública una nota en la que manifestaba que los propietarios y habitantes de la zona de la Serra de Tramuntana saldrían ganando con la declaración de parque natural, pero sin molestarse en señalar en qué puntos se saldría ganando. Al tiempo descalificaba el informe en similares términos a los que se hace en dos noticias antes, pero a diferencia del anterior comunicante sí entraba en el detalle y no descalificaba el total, sin concretar en que puntos se equivocaba la nota de la FAGB. En la nota de la Consellería se hacía referencia al informe de la FAGB antes publicado y en el que se recogen, a modo de ejemplo, un total de 16 limitaciones o prohibiciones que podía conllevar el parque natural ya que han sido aplicadas en otros parques, y sobre las mismas se decía que sólo cinco de ellas no eran ciertas. Así, la Consellería señaló que no pensaba prohibir las actividades respetuosas con el entorno, que no pensaba prohibir las actividades agrarias, que no pensaba prohibir la caza, que no pensaba abrir todos los caminos a todas las personas, y que no pensaba impedir la reforma de edificaciones existentes. Con esta nota, la Consellería de Medio Ambiente reconoció que todas las otras prohibiciones y limitaciones sí serían de aplicación, e incluso reconoció que aplicaría una parte (la de los caminos) de las que dice que no serían aplicables. En los mismos días, la Consellería de Medio Ambiente destacó públicamente que la declaración de parque implicaba que cualquier actuación (pública o privada) respecto de las zonas afectadas necesitaría una previa autorización de la Consellería de Medio Ambiente, sin que bastasen las autorizaciones o licencias municipales. FARB
FAGB
- Tuesday, March 21, 2000 at 13:47:10 (CET)
Si esto sigue como ahora nuestros nietos solo conoceran "CEMENTO". ¿Es la herencia que tendran? No lo podemos permitir.
Miguel Pascual <frosi@alehop.com>
- Tuesday, March 21, 2000 at 05:03:28 (CET)
Quant s’utilitza la mentida com argument, llavors el debat passa a ser un renou.
Joan Rita
- Tuesday, March 21, 2000 at 00:23:48 (CET)
UN PARC NATURAL A LA SERRA DE TRAMONTANA? Davant la projectada declaració de parc natural de les Serres d'Artà i de Tramontana i l'interés dels nostres associats pel que ell supossa, la Junta de la Federació Agrícola i Ramadera Balear ha demanat als serveis jurídics que faguin una relació de les conseqüencies mes inmediates que supossa la declaració de parc natural per els habitants de dita zona. D'entrada, hi ha que dir que totes, absolutament totes les activitats que s'han de dur a cap a l'interior d'un parc son regulades mitjançant el "Plan de Ordenación recursos naturales" del parc. Aquest plà senyalarà, per zones, el que està permet a cada zona. I el que no está expresament permés per el Plà, queda prohibit (s' inverteix, per tant, la situació actual en que cada un pot fer el que no està prohibit). Però inclús les activitats permesses estàn controlades per l'órgan directiu del parc, a qui hi ha que demanar autorització per fer qualsevol tipu d'activitat. Les restriccions que es contemplen normalment al "Plan de Ordenación recursos naturales" (PORN) dels parcs que existeixen actualment i segons les zones en les que sol dividir-se (internament) els parcs son les següents: 1.- S'arriba a prohibir l'insstalació de llums exteriors (a jardins, porxades, terrasses, etc). El parc ha d'estar a les fosques. 2.- S'arriba a prohibir l'instalació d'antenes. 3.- S'arriba a prohibir, o limitada d'una manera molt important, la caça i la pesca esportiva. 4.- S'arriba a prohibir les reformes o modificacions de edificacions existents. 5.- Prohibida l'acampada. 6.- S'arriba a prohibir les activitats sorollosses. 7.- S'arriba a prohibir el passeig amb animals (cans, cavalls, etc). 8.- Prohibit col.locar pals, cartells i anuncis. 9.- Prohibida l'introducció d'espècies animals (estruçes, camells, daines, cavalls, etc) i vegetals (plantes de qualsevol tipu), que no siguin autóctones. 10.- S'arriba a prohibir el sobrevol d'avionetes, ultraligers, parapents, paracaigudes, globus i aeromodelisme. 11.- Prohibit tot tipu de construcció sense cap excepció. Inclós les lligades a l'agricultura, ramadería, explotació forestal, etc. 12.- Tots els aprofitaments agrícoles, ramaders, forestals, cinegètics, extractius, estaràn subjectes a previa autorització pel organ rector del parc (que pasa a esser la màxima autoritat, inclús per damunt dels batles) i poden limitar-se e inclús prohibir-se. 13.- S'estableix un dret de visita i us i accés lliure a les zones que senyali el Plà (sense tenir en compte que siguin de propietat pública o privada). 14.- A altres zones, en camvi, es prohibeix inclús pasar, ja que sols pot anar-se i estar amb finalitats científiques previament autoritzades pel director del parc (grups ecologistes, etc). 15.- El Govern te dret preferent a adquirir qualsevol propietat que es vulgui vendre dins del parc. Totes les ventes s'han de notificar i pot adquirir les propietats preferenment el govern. 16.- L'administració pot expropiar qualsevol dret (propietat, negocis, etc) que es trobin dins del parc. Qualsevol persona interesada en la qüestió de la declaració de parc natural de la Serra de Tramontana (i ara també la d'Artà) pot dirigir-se a la FAGB (Tel. 971771244, i demanar per María José), a on el posarem en contacte amb altres associats interesats en una Associació que intervengui en el procés de creació dels parcs naturals projectats. fag@retemail.es
FARB <fag@retemail.es>
- Monday, March 20, 2000 at 08:55:55 (CET)
Societat oberta o societat tancada? Aquesta es la questio. Potser el propi GOB es el que necesita renovar-se. Renovar-se o morir. Ser o no ser... Som o no som? I si som. Perque hi som?
Socarrel Ankara es Viu <petpudent@mallorcalliure.com>
- Thursday, March 16, 2000 at 02:23:17 (CET)
Sabem que la majoria de la població mallorquina està en contra del creixement desbocat. Caldrà fer un esforç per consensuar alguns temes cabdals per al nostre país com poden ser l'ecotaxa o la declaració de la Serra com a Parc Natural. Les darreres eleccions, tan sols generen més responsabilitat al PP com a partit a l'oposició i certa obligació moral per part de la majoria parlamentaria del Pacte de Progrés d'intentar consensuar al màxim les seves polítiques. Però els Governs són per governar. Aquí no s'ha produït cap càstig al Pacte de Progrés ja que s'ha seguit la tendència marcada a tot Espanya. Per tant, el pitjor que podria fer el Govern Balear és canviar les seves polítiques i trair el seu electorat. En aquestes eleccions, la societat balear, com la de tot Espanya, va entendre el missatge modern i contundent d'Aznar i no va voler tornar al passat que representava Almunia. En les eleccions autonòmiques, la majoria va entendre el missatge renovador que desplaçava una vella forma de fer política. El Govern Balear ha caigut en la trampa d'estar massa pendent dels grups de pressió, molt necessitats d'una renovació de persones que encara no s'ha produït i que fa que siguin poc representatius dels interessos de la societat mallorquina. Alhora, aquest estira i arronsa absurd del Govern produeix desmobilització en la societat... i fa possible que grups minoritaris puguin influir amb missatges antigovern desorientant tota la població, però especialment els seus votants. A les properes eleccions, valorarem tot això i més. Si el PP adopta una política d'obstaculitzar el Govern, l'electorat el castigarà i si el Govern deixa de governar, l'electorat també el castigarà. A governar i amb força! Fins ara, les polítiques del pacte de Progrés han estat ben moderades, en alguns temes casi inexistents. Torneu a posar-vos a costat del poble que us va votar i poseu-vos a governar i a governar amb moderació per a tots, però poseu-vos a governar. Pot-ser no guanyareu les eleccions o potser així és com les guanyareu, però en tot cas ara fareu i sereu el que el nostre poble vol i necessita.
Ramon Formentor Dragonera
- Wednesday, March 15, 2000 at 15:02:24 (CET)
La Serra hauria de ser un parc natural ja fa molts d'anys. El Pacte de Progrés ha de cumplir els seus compromisos i fer efectiva la declaració de la serra de Tramuntana com Parc Natural sense mes dilacions.
Xavier Pastor <xavier.pastor@diala.greenpeace.org>
- Tuesday, March 14, 2000 at 00:47:43 (CET)
només dir an els Srs. responsables de aquesta iniciativa del parc natural, que pensin fé les coses bé i respectin al maxim el dret de la propiedad privada.
bartomeu sastre castañer <bobbie@jet.es>
- Saturday, March 11, 2000 at 18:01:21 (CET)
Bon dia. Em diuen Pep. Jo no crec que salvem la Tramuntana ni el resta de les Illes. Estem comdenats a la masificasio. Jo sóc nascut a Porto-Cristo, i de ben petit anava a sercar crancs en es rivet -anys 60/70- on i avia gran diversitat de faune marina. Un dia uns cuans senyors, desidexan fer un club nàutic, i ompliren tot es Port de formigó. Sé acabaren es crancs i tot el dames. Allo...eram ben petits, però ja ens va toca mòlt ses pilotes. Avui dia es Port a passat de ser un port de marines, a un club nàutic per a gent de dobles. Platja de Ça Coma. I anava en monpare, en carro de llanta de ferro, a carrega alga per escampar damunt l´era. Ara l´alga la repleguen en b´un tractor pala, i la platja esta voltada de blocs de formigó. La mar fa pudo, massa depuradores. Es fangs de ses depuradores de la sona, és tiran per on jo de nin espolsava metlas en meus pares. Mompare, fa uns anys va repartí sa terra, a mi en tocaren 5 corterades. Ni a gent que més la vol compra, altres en diuen tonto perquè no el vui vendre. De moment i tenc un amic mèu que i fa de pagès, i té mens, i sembra i cui ses metles. Jo i vaig poc, en fa pena o rabi veure chalets on abans si espolsaven metlas. Ma agradaria poder treura-li profit d´aquest bosinet de terra, però no sé cóm. Torna a fer sobrasadas i ensimades, però ja no nia porcs que i pasturin, ni gallines que posin ous. En perdut ses ensimades i la sobrasada. També perdrem la Tramuntana?.
Pep Torro <leicam6@bitel.es>
- Saturday, March 11, 2000 at 11:25:55 (CET)
Per al divendres es prepara un altre sessió de desinformació sobre el Parc Natural a Andratx. Si les tonteries que s'hi diuen son tant grosses com les que s'han escoltat fins ara, els hi haurem de fer un monument a l'ignorància. Són ignorants que venen ignorància. No els interessa el saber, tan sols el poder. No pensen en el futur dels seus fills sino tan sols en mantenir un sistema corrupte al servei de les seves butxaques i ambicions.
Joan Mas
- Thursday, March 09, 2000 at 15:21:34 (CET)
Els arguments dels que s'oposen al Parc Natural no tenen cap fonamentació. Es creuen que amb quatre tonteries ens podran confondre. No tenen vergonya i es pensen que dividint el nostre poble podran seguir ocupant posicions de privilegi amb el suport dels corruptes.
Toxin
- Thursday, March 09, 2000 at 15:04:12 (CET)
Como no!Un parc natural es la unica possibilidad de protegir la Serra!
Matthias Meissner <bogotamm@yahoo.com>
- Thursday, March 09, 2000 at 13:25:29 (CET)
Cuando querían proteger a la Dragonera, elConsell de Mallorca la compró. Cuando queríanproteger a la Trapa, el GOB lo compró con laayuda y participación de mucha gente. Se hablóen la prensa extranjera que iba formar partede una colectiva como el National Trust de Gran Bretaña, osea del público. Sí, es deuso público pero en nombre de una asociación.El Sr. Sampol dijo ayer que no van a expropriara los proprietarios de la Tramuntana. No loquieren tener gratuita. ¿Por qué no intentancomprar propiedades de la sierra si lo quierenproteger? Los proprietarios tendrán susfincas, pero no lo podrán vender porque elGovern tendrá preferencia pero se cita precios como 125 pesetas/metro cuadrado. Y un señor que qería poner un lavabo dentro de su propioedificio en la zona del Parque de Mondragón nopudo ... ¿o eso es tener el uso de tu propiedad?Y todo el público de Palma que quiera ir a laTramuntana, ¿qué pasa con sus pasatiempos favoritos?¿Podrán buscar setas? ¿Podrán acampar? ¿Podrán hacerbarbacoas? Un parque natural restringirá aun más.Es normal. Y es normal que las grandes masas depúblico que dejan las vallas abiertas, tiranpapeles en el suelo y cogen fruta de los árbolesno esten bien vistas por los proprietarios delas fincas. Antes los caminantes eran caminantesde verdad, como los del GEM y Ramblers Association del Reino Unido, y los verdaderos caminantes alemanes que solo quieren disfrutarde las vistas. Pero ahora todos que quieransalir de las ciudades se acercan a Lluc, por ejemplo, pero muchos no cuidan de que sushijos no tiren basura, no les preocupen quemolestan con sus radios a tope. Proteger sí, quitar los derechos, no.
Ana Kay <ana.kay@oninet.es>
- Thursday, March 09, 2000 at 12:13:58 (CET)
En Ramon desconfia del Pacte per les actuacions urbanístiques que veu a Sóller. Doncs per Andratx ja no sabem què pensar. A s'Almudaina del Port d'Andratx, el promotor de la urbanització recentment aturada per l'ampliació de l'àmbit d'aplicació de la LEN per part del Parlament, continua amb les obres de destrucció i l'Ajuntament diu que no ha rebut la notificació oficial per poder aturar les obres. Ara, ja esperen les indemnitzacions. Ni un duro. Qui són aquesta gent que té més collons que la sobirania popular? On s'amaga aquest Govern? Ens caldrà pressionar per tal que els Tribunals de Justícia es posin al servei del poble i no concedeixin ni un duro d'indemnització a gent que han actuat de mala fe. Sí, sí, mala fe. O no es mala fe conèixer la voluntat sobirana d'un poble i no doblegar-se? Qui són aquesta gent que té més poder que el nostre Parlament? Qui són? Quins bancs financen els seus projectes? Qui subministra els materials? Qui són els arquitectes, aparelladors, constructors, etc.? Qui és qui? Qui és la màfia que compra voluntats i fa agenollar tot un poble? Parlament, posat a caminar... diputats i diputades, demostrau que sou la veu del nostre poble i si és necessari deixau per una estona el vostre escó i faceu allò que esperam de vosaltres. Exigiu respecte a les vostres decisions perquè són les nostres, les del poble sobirà. Aturau les excavadores, faceu acte de presència i faceu valer el nostre vot. I l'escàndol més gros que es produeix en el terme d'Andratx és a la zona de Sa Coma Calenta, concretament a Son Lluís, on gràcies a una declaració corrupta d'interès social, en la qual es troben implicats PSOE, PP i UM, s'està edificant una nova urbanització en terrenys protegits per la LEN. Això no és democràcia, és un engany, és una estafa, és un ser per no ser res. Diputats i diputades, consellers i conselleres del Govern agafau el cotxe i parau la corrupció. Plantau els vostres cotxes oficials davant les excavadores i digau que representau un poble que ha dit prou a la corrupció i prou a l'especulació a costa de la nostra terra. On és l'interès social? No hi ha cap interès social i tothom ho sap. Doncs, si no hi ha interès social demostrable, la concessió va ser il·legal i per tant és nul·la. I els inspectors d'Hisenda, què fan? Sortiu al carrer i destapau les operacions il·legals que s'amaguen darrera totes aquestes actuacions. És "vox populi". Doblers negres pertot que compren tot el que es troben per davant. Compren mitjans de comunicació, compren els nostres representants i acaben doblegant la voluntat de tot un poble. Aquest futur no el volem per als nostres fills. Potser davant tanta mentida farà falta adoptar posicions més radicals. Ens cau la cara de vergonya quan l'ambaixador de Dinamarca es reuneix amb l'Antich i li explica que això al seu país no passaria, però mentrestant els seus compatriotes de la finca de Son Lluís a Sa Coma Calenta d'Andratx ens tracten com si fóssim el que potser som: ciutadans d'una espècie de república bananera al servei dels doblers fàcils i la corrupció.
Grup d'opinió Terra Nostra <recomprar@mallorcaweb.net>
- Thursday, March 09, 2000 at 03:11:01 (CET)
Sóc favorable a que la Serra es converteixi en Parc Natural però en sóc al mateix temps incrèdul perquè:Si heu pogut veure el que han deixat fer els del Pacte de progrés a Sóller en matèria urbanística no vos podreu fiar que a aquesta gent se'ls pugui encomanar la difícil missió de ser capaços de controlar tot un parc natural de 80.000 ha. Demanau als sollerics com s'restà aplicant el PGOu o què ha passat amb Sa Talaia, per exemple.
Ramon
- Wednesday, March 08, 2000 at 23:34:01 (CET)
Els (i les) telecos mallorquins (mallorquines)que estudiem a Barna estem a favor del Parc Natural. Endevant i força.
Telecos
- Wednesday, March 08, 2000 at 14:03:35 (CET)
El canvi del no res. Celebrem tots junts el dia de la dona especuladora. Espanya com jo mai la faria. Exemple: nota de propaganda del Govern sense fronteres. - Hora: 11.15 h. - Acte: per explicar el Programa Europeu sobre energia, Medi Ambient i Desenvolupament Sostenible i l'aplicació a Balears la Conselleria d'Innovació i Energia convoca una roda de premsa, on assistiran la consellera d'Innovació i Energia, Misericòrdia Ramon; el director adjunt del Programa de la UE, Martin Bohle-Carbonell; el director general d'R+D+I, Enric Tortosa i el vicerrector de Medi Ambient i Infraestructures de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Gabriel Moyà. -Lloc: sala de juntes del Centre Empresarial Son Espanyol Parc Bit (Ctra. Palma-Valldemossa km 6,9).
malpas
- Wednesday, March 08, 2000 at 13:11:44 (CET)
Un Parc Natural no és més que un territori ben gestionat, on s'harmonitzen les activitats econòmiques amb la conservació del patrimoni. Al meu entendre, per tenir un parc digne bastaria que la Junta Rectora fes complir la legislació vigent. No calen més prohibicions. Ara be, vull manifestar el meu parer favorable al gaudi públic dels espais naturals. 4 de cada 5 mallorquins vivim a l'àrea metropolitana de Palma i la Serra és el paradigma d'espai de contacte i gaudi de la natura. Defens els interesos colectius front als privatitzadors, que son exclusivament residencials, ja que les explotacions forestals, ramaderes, agrícoles o, fins i tot, industrials son compatibles amb la recreació i el turisme. Per últim dir que no és només la Serra el que s'ha d'ordenar -com a una "taca de net", parafrassejant Ramon Folch-, sino tot el territori; els espais naturals només han d'esser les provetes d'assaig per demostrar el que és possible fer per "sostenibilitzar" el nostre món.
Macià Blázquez <dctmbs4@clust.uib.es>
- Tuesday, March 07, 2000 at 10:23:03 (CET)
La Serra de Tramuntana ha de ser parc natural. Fins ara hem assistit a una campanya manipulada en contra d'aquesta declaració. Basta veure quines són les persones que s'han posat al capdavant d'aquesta campanya per observar que és el Partit Popular el que està darrera de la mateixa. Tot el que s'ha dit fins ara per part d'aquest sector no és real. Fa falta el PORN per saber com serà el parc, tot el que s'ha dit que no es podrà fer és irreal. El parc s'ha d'adaptar a les necessitats de totes les persones que hi vivim, no només hi viuen uns centenars de grans propietaris, hi vivim unes 60.000 persones (petits propietaris, empressaris, ...). El parc serà favorable a la població, es podran obtenir més ajudes. De tots és sabut que els fons de cohesió de la UE s'acabaran aviat perque la UE s'obri als països de l'est i aquí només les zones de màxima protecció podran optar a distintes ajudes. La serra ja té restriccions com a zona ANEI però si segueix sols com a ANEI dificilment podrem arribar a aquestes ajudes. La vida dels seus habitants no té perque canviar, podrem seguir fent el que feim. Els productes tradicionals de la serra augmentaran la seva qualitat i prestigi (com passa a Doñana), el sector turístic de la serra es veurà reforçat podent oferir una oferta de més qualitat, els pagesos podran accedir a més ajudes per a l'agricultura i la ramaderia. No hi haurà gent per tot, de fet no crec que la visiti més gent que actualment només perque sigui declarada parc natural. Al contrari es podrà restringir més i vigilar millor. Es destinaran més mitjans per a la conservació de masses forestals. Els propietaris seguiran essent propietaris de les seves terres, a més tendran més ajudes per a restaurar edificis, marges, etc. Els camins públics seguiran essent públics i els privats seguiran essent privats. És mentida que tot serà públic, que no es podran encendre llums, que no es podrà caçar, ni cercar esclatassangs, ni cercar esparits, ni cercar caragols. Es mentida que tothom podrà anar per tot, que la conselleria dirà a cada propietari el que ha de sembrar, com ho ha de sembrar i quan ho ha de recollir. Hi ha hagut molta desinformació i manipulació dels propietaris. Els parcs que tenim a les Balears no poden servir de mostra per el de la serra, són petits (pareixen reserves), sense nuclis de població, amb poques o nul·les activitats econòmiques. Hem de cercar exemples a parcs de la península que es puguin assemblar a la serra (la Garrotxa, Collserola, Picos de Europa, etc.). Comparar la serra amb el Parc Natural de Mondragó, és molt important i necessari, ens ha de servir d'exemple al Govern, als propietaris, a la població, a les administracions, a les associacions, ... del que mai ha de ser un parc natural, és l'experiència negativa des de la seva creació i inici de gestió per part de l'anterior Govern Balear. Els problemes que pateix Mondragó actualment els deu als anteriors consellers i directors generals del Govern, són ells els que el feren com és i els que oblidaren totalment i discriminaren als propietaris. És necessari que la Conselleria de Medi Ambient informi d'una forma ràpida, efectiva i contundent de com serà el parc natural i del que és un parc natural perque ja basta de dolls i mentides que venen des de una FAGB o des de una molt mal anomenada Associació en Defensa de la Serra de Tramuntana. Perdonau l'extensió, però veia necessari no callar-me res. Gràcies.
Miquel Fullana Daviu <mfullana@retemail.es>
- Monday, March 06, 2000 at 22:06:57 (CET)
Des de Selva també vull unir-me als que estan a favor del Parc Natural. Propos als de mallorcaweb.com que facin un xat on participin els de la FARB, els del GOB, algú del Govern i algú del PP.
Xomi
- Monday, March 06, 2000 at 16:26:01 (CET)
Abans que veure milers d´adossats per la Serra,i de veure seriament amenaçades diverses races autóctones ( tant de flora com de fauna),crec que el Parc Natural és una mesura sensata.
Bernat Jofre i Bonet <bjofre@palma.infotelecom.es>
- Monday, March 06, 2000 at 11:41:41 (CET)
Es necessari que sigui parc natural i que es donin unes subvencions perque els propietaris siguin els mantenidors de les seves propietats i puguin obtenir un rendiment.
MIQUEL JANER TABERNER <mjt@arrakis.es>
- Monday, March 06, 2000 at 08:21:44 (CET)
Andreu, el que dius és el que pensa molta gent: que un parc vol dir col·lectivitzar; el mateix expresident Matas ha utilitzat irresponsablement paraules semblants (confiscar, crec recordar). Res de tot això. Justament el Trenc NO és un parc natural i, com tu ben dius, ha estat degradat i maltractat de forma escandalosa. Ho ha estat justament per manca de sistemes de gestió que hagin organitzat els accessos, que hagin facilitat l’ús de la platja sense fer-la malbé, que hagin vigilat per a que no passessin vehicles a sobre les dunes, que hagin informat als usuaris dels problemes de les platges i dunes, que hagin impedit que fessin restaurants a sobre de l’arena... Si es Trenc hagués estat tractat com un parc o amb unes mínimes mesures de gestió, o si Cala Mondragó hagués funcionat realment com un parc natural en lloc de ser l’exemple de tot el contrari, haguéssim pogut gaudir d’aquestes platges sense que quedessin fetes pols com ha passat. El parc de la Serra realment podria ser extremadament útil als propietaris i als residents de la Serra. Perquè la propietat no es modifica en absolut, les limitacions als propietaris ja estan en vigor per mor de la LEN, i els propietaris tindrien l’ajuda dels equips de gestió, hauria mecanismes de participació per dir el que va malament, hauria promoció de la economia local, etc. En aquest moments els propietaris de la Serra tenen tots els inconvenients d’un parc natural i cap de les avantatges. Joan Rita
Joan Rita <jrita@worldonline.es>
- Saturday, March 04, 2000 at 20:06:17 (CET)
En aquest tema hi ha molts de grisos. Jo som partidari de protegir al màxim aquest meravellós paratge, però per això no és precís "col·lectivitzar" unes propietats privades en benefici de biòlegs en atur i "urbanites" que es volen esplaiar. La platja d'es Trenc i ses Covetes ja no són el que eren des que hi va tant de "panesillo progreta" que, això sí, a d'arribar a l'arena amb el cotxe.Protecció per la Serra, sí.Un parc per a què els "panesillos" s'hi passegin -i embrutin molts d'anys- NOO!Que ho és de "guapo" protegir a cal veïnat!!!, i mentre, als forans, ens fan pagar el bus a preu de canari.
Andreu
- Saturday, March 04, 2000 at 13:26:49 (CET)
Crec que especialment el Govern Balear i en especial la Conselleria hanactuat de forma ingenua en el cas de la declaració de parc natural de laSerra de Tramuntana. I en política l'ingenuïtat es paga. En aquest casl'oposició ha duit l'iniciativa per una senzilla raó: fer d'oposició és méssenzill. Però en aquest cas s'hi ha d'afegir una altra: el PP i elsconservadors en general de Balears han tengut sempre una actitudreaccionària en qüestions mediambientals. La Serra de Tramuntana, essentcom hauria de ser un dels eixos fonamentals de la política de laConselleria de Medi Ambient i del Govern, també serà un dels focus de mésconflictivitat amb la dreta. Amb argumenst de tots tipus intentaranoposar-se a la declaració de parc natural. Què s'ha de fer? En primer llocel Govern hauria de tenir una actitud més decidida en aquest tema i aixòvol dir començar a dur l'iniciativa: informació, argumentar, presència enels mitjans de comunicació, etc. I en aquesta tasca el GOb pot oferir unaajuda (com sempre) inestimable.
Miquel Catany Escandell <micata@arrakis.es>
- Friday, March 03, 2000 at 02:06:07 (CET)
No creo que haya sido muy buena idea discutir estetema justo antes de las elecciones, teniendo en cuenta que es una propuesta del actual Gobierno Balear.Intereses partidistas pueden desvirtuar una idea que ensi parece beneficiosa para todos.
Pedro Santos
- Thursday, March 02, 2000 at 17:13:50 (CET)
Mes sobre el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa: Una regió amb un PIB del 4% per sobre de la mitjana catalana Un atur baix (un 3,5% per sota de l'atur de Catalunya). Una economia dinàmica i diversificada: indústria i construcció (55%), serveis (41%), agricultura (4%). Un territori extens (120 km2), 11 municipis, 26 reserves naturals (la Fageda d'en Jorda i els volcans del Croscat i del Montsacopa en són tres). L'objectiu és fer compatible la conservació amb el desenvolupament econòmic. Mes informació a: http://www.gencat.es/mediamb/pnzvg/dades.htm
tom
- Thursday, March 02, 2000 at 14:30:05 (CET)
Les repercusions legals del tema es poden estudiar en l'exemple de Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa (veure links relacionats). Concretament "La creació del Parc Natural. El marc legal" a http://www.gencat.es/mediamb/pnzvg/gestio3a.htm
tom
- Thursday, March 02, 2000 at 14:07:36 (CET)
Es llastimos veure el paper que estan fent Els Verds al Govern. Han perdut tota l'autoritat moral que tenien. No tenen discurs, no tenen idees, no tenen de res excepte bons sous i cotxes oficials per contaminar amb els doblers de tots.
figaflor
- Thursday, March 02, 2000 at 13:44:29 (CET)
La llei 1/1991, de 30 de gener, d'Espais naturals i de Regim urbanistic de les arees d'especial proteccio de les Illes Balears, recentment modificada per ampliar la seva aplicacio a noves arees territorals de Mallorca, ha resultat del tot insuficient per resoldre el problema de destruccio que pateix l'illa. Per aquest motiu, cal plantejar-se per a zones com la Serra de Tramuntana la figura del Parc Natural. Evidentment, aquesta figura limita encara mes els drets dels propietaris, pero no es pot entendre en cap cas com una desaparicio del dret a la propietat consagrat per la Constitució. Son moltes les limitacions que ja tenen els propietaris. El dret a la propietat que garanteix la Constitucio es un dret limitat per l'interes social. Pot-ser el Parc Natural no es necesari, pero s'han d'aplicar mesures urgents ja que perilla l'equilibri ecologic de la nostra terra i la nostra supervivencia com a poble. La Llei d'espais naturals i les seves corruptes declaracions d'interes social han permes urbanitzar zones que la lletra i l'esperit de la llei declaraba no urbanitzables i aixo es un engany que hem d'aturar. Seria interesant que alguna entitat publiques totes les declaracions d'interes social que s'han concedit a les illes els darres anys per poder construir en zones protegides per la llei, i veure quins organismes, entitats i persones han trobat formules per seguir urbanitzant. Rius de comissions i doblers negres que han comprat a tothom i han portat a la nostra societat a un nivell de corrupcio i desintegracio moral llastimos. Cal actuar JA!
Grup d'opinió Terra Nostra <recomprar@mallorcaweb.net>
- Thursday, March 02, 2000 at 13:26:21 (CET)
Creo que con una protección como se hace con lasdesignaciones de ARIP y ANEI ya se puede proteger la Sierra Tramuntana sin quitar losderechos de los propietarios existentes. Megustaría ver publicados en Internet en la webdel Govern todas las disposiciones que contieneun parque natural, para que la gente pueda opinar de verdad si es justo esta designacióntotalitaria. No vivimos en una dictadura, ¿o sí? Los partidos minoritarios están dictando mucho a los grandes, ¿no lo creéis?
Ana Kay <ana.kay@oninet.es>
- Thursday, March 02, 2000 at 09:02:03 (CET)
La Serra necessita una figura de protecció legal que n'asseguri la conservació de la seva excepcional riquesa de paisatges, arquitectura, etnologia i història -Cultura en definitiva-, per tal d'evitar activitats humanes de degradació i impacte ambiental, perquè la protecció urbanística no és suficient. S'ha d'avançar de forma decidida, maldament les falsejades i barroeres campanyes promogudes per la dreta rural i estantissa amb la benedicció del PP, devers una ordenació i gestió efectiva de la Serra que prioritzi la conservació regulada front al perill sempre constant dels usos residencials o turisticorecreatius massius.
Boro Miralles
- Thursday, March 02, 2000 at 01:13:47 (CET)
Es evident que el parc ha de ser un instrument dinàmic per conservar un dels paisatges més rics i emblematics de l'illa. I aquest paisatge és fruit de la combinació d'una natura privilegiada i uns usos humans tradicionals, que convé mantenir, cosa molt difícil en el context socioeconomic actual. El Parc ha de ser la clau per poder mantenir i conservar aquests usos, de manera que els petits propietaris, els que no disposen de recursos per conservar les finques amb els seus medis, i els propis ajuntaments de la xçzona, n'han de ser els mes beneficiats. L'estrategia dels que s'hi oposen es la desinformació, perque els mes reaccionaris no es resignen a perdre el poder. L'estrategia de la FARB es clara: punta de llança de d'oposició a tota iniciativa del pacte de progres, sigui urbanística, agraria o medi amebiental. La Sra Llobera, a qui han proclamat presidenta de l'associacio d'oposició al parc, va ser recentment acomiadada d'un organisme de la Conselleria d'Agricultura, al qual havia accedit per motius polítics. Les tècniques de desinformació resulten tan barroeres que es descal.lifiquen per sí soles! El parc de la Serra és un dels compromissos del Pacte de Progrés, i figura expressament en el pacte, i hem d'esperar que l'actual polèmica derivi a un dialeg seriós, que permeti dissenyar un parc a mida de les necessitats de la Serra, i molt en especial dels seus habitants.
Joan Mayol
- Wednesday, March 01, 2000 at 22:55:52 (CET)
I found your website after watching a programmme on BBC television called 'Birding with Bill Oddie'. It is part of a series of programmes where the presenter 'Bill Oddie' investigates the birdlife available in different parts of the world. I was impressed by the huge variety of birdlife which Majorca has to offer, ranging from exotic looking waterfowl in the wetlands to huge birds of prey such as the Black Vulture. I understand that some of the species that can be seen on Majorca are of international importance because of their rarity.I am currently arranging my summer holiday with a group of friends and, although none of us could be described as birdwatching fanatics, we all appreciate nature a great deal particularly as we spend much of our lives stuck in busy offices within a densely populated part of Europe. Majorca seems an attractive holiday destination to us because it offers more than just sun, sea and sand. It offers the opportunity to get away from the busy hectic lives we lead and enjoy the peaceful natural surroundings of a beautiful island with abundant nature and wildlife. It seems that the more distant from nature that mankind becomes the more susceptible he is to stress, and the greater the need there is for him to relax in natural surroundings. A "Serra de Tramuntana" Natural Park would therefore add value to Majorca as a tourist destination and would be of great benefit to the local economy. I hope to be holidaying your island in your island soon!
Gareth Lewis <garethjlewis@lineone.net>
- Wednesday, March 01, 2000 at 20:02:31 (CET)
Després de la "balearització" de la nostra illa, el que fan falta són mesures proteccionistes i conservadores dels pocs espais naturals que encara són susceptibles de ser salvaguardats de l'especulació urbanística. Per altra part, aquesta conservació inel.ludible, s'ha de fer en base a propostes de futur, econòmicament rendibles, que és el que pot proporcionar la declaració de Parc Natural. Per això els primers interessats haurien de ser els seus propietaris i en segon lloc tots aquells que directa o indirectament viuen del turisme.
pere salas vives <peresa@oninet.es>
- Wednesday, March 01, 2000 at 11:34:03 (CET)
No entenc perquè és qüestiona la declaració del Parc Natural. A què ve tanta oposició per part de la FARB i d'alguns propietaris?
Aina <aina@mallorcaweb.net>
- Tuesday, February 29, 2000 at 18:49:13 (CET)
In three weeks this past Christmas, I found so much to see and do on Mallorca that I had no desire to explore the other islands. Before leaving, I read four guide books and designed ten excursions, three in Palma parochia {antic, extramural, & extracintura}, two train trips {Soller [incl Port de ...] & Inca, & seven driving treks {Tramuntana [east, central, west], Badia de Alcudia, Es Pla, Sud, & Sudeste}. I ranked places of interest from A-E, with being a must see and being if it is free, open, and if there is a traffic jamb in the neighborhood. Needless I saw all of the locations, most of the , and very few . However, as this list was only a framework for independant viewing, I saw a lot of Palma and the island simply by turning off the tourist routs and exploring both by car and on foot what seemed intresting at the time. I am back home know with 1500 photos and an ardent desire to return again to find out what I had missed. I stayed at a modest hotel in Palma, bought most of my food at Olivar or on the streets and shops in small towns. I only ate at restaurants with Mallorquin menus and avoided generic restaurnts of international appeal. I met interesting Spaniards of peninsular extraction and even a few Mallorquins with whom I am now corresponding. I have acquired a few books about Llull, and have learned twice as much about Padre Serra than I did before [I live 1000 yds from the El Camino Real on land held in trust for the Indians by the Franciscans of Mission San Gabriel. Still, I have a fear of what will become of Mallorca. Tourist hot spots of today can easily become backwaters tomorrow [as Mallorca has already experienced through out its history]. While I have noticed the improvements wrought since the devolution of the late 70's with the isles taking some control of their destiny, you still have a long way to go. My fear is that some day, a fast talking entrepreneur will convince you to take the easy path of further development and sell you out for immediate wealth in exchange for a decline in the next generation. Someone, reminiscent of Disney, will turn your processions in to Disneyland parades down Main Street, turn Gigantons & Capgrosos into comicbook characters, put all of your citizens into quaint costumes, set in miniature Pobles Espanyoles. So, by all means, expand your natural parks, apply strict building and environmental codes to your scenic areas. But this will not be enough if it results in all the locals turning into employees of the tourist industry. This would be equivalent to putting your population in a zoo where they would be happy and well fed but totally removed from their nature. As another side to the tourist industry, you should set aside a large share of your profit to develop an infrastructure upon which the island could survive if suddenly there was no tourist industry. Here are some of my suggestions.1. Put a cap on the expansion of Palma and clean up the less attractive areas of the city.2. Since computers allow many to work productive lives in isolated areas, develop occupations in the small towns and villages so that one does not have to move to the cities to improve one's standard of living. This diverse population would create a number of cultural and intellectual communities to take the stress of Palma and encourage the locals to further cherish the countryside.3. Form a zoning commission to determine the best use for all land on the island. Not only creating parks but also reinventing the productivity of the ancient agricultural and grazing areas around the villages.4. Further develop the energy resources of the island: eolian parks {windmills} and solar power to cut the need for imported petroleum. 5. Expand the rail system to the extent that the private vehicle will be an unnecessary luxury.6. Create a "round the island ferry service" so that tourists can approach the resort areas from the sea besides using the boat as a starting point for treks inland {instead of taking huge busses}.7. Enter some compact with the church so that your hilltop sanctuaries become more hostels to backpackers and others who will come to the island for its history, religious mystery, and scenery not just for the beer & beaches. Expand the existing facilities around the convents to accomodate seminars, and conferences on subjects particular to the island. 8. Develope a web site that is an expansion of the entertainment section of the newspapers. As I envision it, every tourist office would have a dedicated terminal both inside and outside its offices, with others at harbors, ports, hotels, and tourist attactions. When one called in one could specify a general subject, or specific ones by class of divertisment. The first item on the screen in either case would be the next event up comming. One could page back to see what was missed or foreward into a never ending list of events. These events would be marked with hot buttons as cross referencs or further details. Anyway, these are just some of the thoughts that occurred to me this past Christmas.Sincerely,R. Goss
Richard Goss <
richard.n.goss@gte.net>
- Tuesday, February 29, 2000 at 04:50:55 (CET)
Fora els especuladors de la Serra. Volem Parc Natural.
Joan Vidal
- Monday, February 28, 2000 at 21:58:00 (CET)
Ja esta be de ciment.Estam acabant amb els recursos de l'illa.Basta !!!
Guillem Sabater <guillem@medicina-interna.net>
- Monday, February 28, 2000 at 21:41:20 (CET)
Crec que no cal opinar gaire. La cosa esta bastant clara i aquest tema hauria de posar-se en martxa el mes aviat possible. CAl dur a terme actuacions serioses d'educacio i informacio, i tal vegada un analisi economic (en la integracio de les perspectives de l'economia ecologica) per donar a entendre els beneficis que suposa el Parc Natural. El que tambe es imprescindible es que es desenvolupi no a partir de les esferes de poder i de certs grups, sino que sigui el resultat de la participacio i col.laboracio de la ciutadania.
Ivan Murray Mas <9903661@sms.ed.ac.uk>
- Monday, February 28, 2000 at 20:03:58 (CET)
Soy partidario de proteger parcialmente la Serra de Tramuntana, con la adquisición de fincas y gestión pública, pero no estamos en la península, no creo que sea bueno para la gente declarar parque natural un espacio en el que viven 60.000 personas
Miguel Vives
- Monday, February 28, 2000 at 18:04:57 (CET)
Si, ja n'hi ha prou de ser territori de explotació urbanistica. Volem poder gaudir dels meravellosos paisatges que encara quedan al nostre pais. Garrotada a tots els que pel darrere des-informen i ationen els propietaris de finques perque estiguin en contra.
Mª del Carme Valdivielso
- Monday, February 28, 2000 at 15:55:52 (CET)
El futuro de la cultura de la Sierra Norte de Mallorca es el parque natural. La proteccion definitiva de las especies mas emblematicas de vuestra fauna y flora dependen de su proteccion definitiva. Personalmente veo que los especuladores seran los grandes perjudicados, en ninguna forma lo seran sus habitantes.
Fede Ruiz (miembro de ADENEX)
- Monday, February 28, 2000 at 14:55:59 (CET)
El meu vou és afirmatiu en relació a la declaració de tota la Serra com a parc natural. Per altra banda, la campanya de "des-informació" sorgida de la FAGB en contra de la declaració del parc és digna d'una república "bananera", aquest personal no se n'adona que fa mal a la Serra: impedint la seva entrada en les xarxes de conservació europees, impedint l'arribada de fons de compensació i ajudes agro-ambientals que poden conformar el seu futur inmediat,acceptant la massificació i el progressiu deteriorament dels recursos naturals que la conformen... Tenc plena confiança en el seny i l'enteniment dels habitants de la Serra, volen el millor per el seu territori.
Joan A. Pons
- Monday, February 28, 2000 at 14:27:21 (CET)
Ben igual que els actuals propietaris veuen molt raonable que aquestes terres es "conquerissin"als pobladors àrabs de Mallorca, tampoc no ha d'esser especialment forassenyat que la democràciafaci possible un canvi d'usos d'aquestes terresmés favorable a la majoria de la població.
Sebastià Vidal-Joan <mengol00@teleline.es>
- Monday, February 28, 2000 at 13:22:13 (CET)
Cal preservar-la pel seu important valor com a espai natural, i també cultural, perquè el risc d'explotació i degradació és ben palès.
MªAntònia Llauger
- Monday, February 28, 2000 at 00:34:39 (CET)
prova
Redacció MallorcaWeb <master@mallorcaweb.com>
- Sunday, February 27, 2000 at 01:41:40 (CET)
BACK

Home