Anar directament al contingut

Passeig virtual per Banyalbufar

Passeig virtual per Banyalbufar
Banyalbufar, municipi situat al sud-oest de la Serra de Tramuntana entre els termes d'Estellencs, Esporles i Valldemossa, té una població aproximada de 500 persones i el seu paisatge es caracteritza per les muntanyes que l'envolten, les espectaculars marjades dedicades al conreu i la seva escarpada costa que va del Racó de s'Algar al Port des Canonge.

Els orígens de Banyalbufar es troben a l'alqueria que va néixer el segle X amb el nom de Banyalbahar, topònim musulmà que significa "construït vora la mar". Després de la conquesta de Mallorca, la vila fou atribuïda a Gilabert de Cruïlles i Ramon Sa Clusa, nobles que participaren el 1229 en l'expedició militar de Jaume I, i el 1392 fou creada la Baronia de Banyalbufar amb jurisdicció civil i criminal sobre tots els habitants del poble.

Tradicionalment dedicat a la ramaderia, a la pesca i a l'agricultura, on destacà per la producció de tomàtigues de ramellet i del vi de malvasia, avui en procés de recuperació, Banyalbufar s'ha convertit en un poble turístic sense perdre el seu singular encant i compta amb una petita, però selecta, oferta d'allotjament: l'Hotel Baronia, ubicat a l'antic palau de sa Baronia, l'Hotel Sa Coma, l'Hotel Mar i Vent, l'Hotel Son Borguny, l'Hostal Rural Ca'n Busquets i l'Hotel Rural Ca Madó Paula. També compta amb una interessant oferta de bars i restaurants, dos d'ells al Port des Canonge, petit llogaret situat devora del terme de Valldemossa.

De les moltes excursions que es poden realitzar per la zona, la més coneguda i recomanable per a tots els públics és la que va de la vila de Banyalbufar al Port des Canonge seguint l'antic camí anomenat la Volta des General. Entre els llocs d'interès cultural destaquen la torre des Verger o talaia de ses Ànimes, antiga torre de defensa ubicada sobre un penya-segat als afores del poble en direcció a Estellencs, des d'on es contempla una impressionant vista de la costa, i l'antic palau de sa Baronia amb una clastra i una torre de defensa del segle XVII.

Es pot trobar més informació sobre el poble a les webs de l'Ajuntament de Banyalbufar i l'Associació Cultural Bany Al Bahar.

Més informació:

- Reportatge fotogràfic sobre Banyalbufar realitzat per MallorcaWeb (27 fotografies)

Foto © BalearWeb

 
Data de publicació: 18/05/2002

© 1996-2024 BalearWeb / Mallorca - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat