El 1997 Ramon Sellas Rosell i Elena Vera Kay constituïm oficialment MallorcaWeb SL, al municipi mallorquí d’Andratx, amb l’objectiu de prestar tot tipus de serveis relacionats amb la informàtica i les telecomunicacions, així com la publicació en qualsevol suport magnètic. Així ho explicàvem aleshores: Vàrem néixer amb l’objectiu de fomentar l’ús d’Internet, desenvolupar la primera Comunitat Internet de Mallorca, crear el primer Directori i motor de recerca multilingüe de Mallorca i oferir els serveis de Hosting i Disseny a nivell internacional.
En aquell temps encara no existien els mòbils, ni Google. Pocs disposaven d’ordinador i els preus de connexió a Internet eren desorbitats. No hi havia cap mitjà de comunicació a les Balears amb presència digital i pràcticament cap empresa tenia la seva pròpia web.
Érem pioners 🙂
El 1998 celebràvem el primer aniversari de MallorcaWeb, publicant aquest article editorial:
L’any 1998 ha representat a tot el món la consolidació d’Internet com a eina de comunicació universal. Internet ha trencat fronteres, contribuint al coneixement i a la tolerància, i ha permès que els individus i els pobles puguin expressar de forma lliure i directa la seva pròpia personalitat.
Per a Mallorca i les Illes Balears, 1998 ha representat l’entrada a Internet de les edicions digitals de la premsa escrita. Primer va ser El Día del Mundo, seguit del Diari de Balears, el Diario de Ibiza i per últim l’Ultima Hora. S’espera que a principis del 99 surti a la xarxa l’edició digital del Diario de Mallorca amb la qual cosa l’oferta informativa balear a Internet està garantitzada. Si a això li afegim els importants esforços de modernització i presència a la xarxa realitzats pel Govern Balear, el Consell de Mallorca, l’Ajuntament de Palma, la UIB, els proveïdors i servidors d’Internet i gairebé tots els sectors de la nostra economia, podem afirmar que 1998 ha representat la normalització d’Internet a Mallorca.
Un dels grans reptes que ens espera és popularitzar Internet i les noves tecnologies per poder ampliar la seva base social. Hem de treballar sumant esforços perquè ningú es quedi al marge de les grans possibilitats de desenvolupament personal i col·lectiu que les noves tecnologies ens ofereixen.
I són molts els reptes que queden pendents però el futur és esperançador i amb l’empenta que portem tots plegats podem fer que 1999 representi la consolidació definitiva d’Internet a ca nostra com a eina d’aprenentatge, d’informació, d’opinió, de comerç i de comunicació i participació social en el sentit més ampli de la paraula.
Entre tots segur que ho aconseguim.
Amb l’objectiu de donar-nos a conèixer i popularitzar Internet, l’any 1999 vàrem obrir un servei de correu gratuït per a tothom. Posteriorment també vàrem oferir espai web. Cents i cents d’usuaris aprofitaren el servei durant molts anys.
El 2000 vàrem convocar la primera edició del Premi Web, concurs de pàgines web amb l’objectiu de promocionar els continguts relacionats amb la cultura i l’economia de les Illes a Internet.
Durant déu anys, el concurs va anar creixent i consolidant el seu reconeixement, especialment pel prestigi dels integrants del jurat: Antonio Fernández Coca, Bel Llodrà, Joan Mayans i Esperança Camps, entre d’altres experts en les tecnologies de la informació.
La darrera edició va tenir lloc el 2010 amb un acte al Castell de Bellver que comptà amb l’assistència de 300 persones.
El 2004 vàrem posar en marxa una plataforma de blogs que permetia als usuaris sense coneixements tècnics la publicació de continguts a Internet. A més disposava d’un portal comunitari on es mostraven les últimes aportacions dels blogs dels usuaris. Era molt innovador i va tenir una gran acollida. Les xarxes socials com Facebook, Instagram, Tiktok, Twitter… no existien encara.
MallorcaWeb va anar creixent fins esdevenir BalearWeb, la capçalera que agrupava i donava serveis comuns a MallorcaWeb, MenorcaWeb, EivissaWeb i FormenteraWeb. Es varen publicar milers de notícies, reportatges, fotos geolocalitzades… Setmanalment s’enviava un butlletí per correu electrònic o “newsletter” que rebien milers de subscriptors.
L’any 2010, el directori de webs, que alimentàvem i manteníem manualment, va arribar a agrupar 5.256 llocs web de Mallorca, 1.837 de Menorca, 2.006 d’Eivissa i 1.140 webs de Formentera. Podem dir que havíem assolit els nostres objectius fundacionals.
Posteriorment, a mesura que es popularitzaven les xarxes socials i els ingressos per publicitat anaven minvant, varem reconduir i enfocar la nostra activitat en la creació de webs per a clients, deixant en ” mode repòs” la capçalera BalearWeb i els portals MenorcaWeb, EivissaWeb i FormenteraWeb.
A partir del 2010, ens vàrem centrar en els serveis de creació i manteniment de webs per a clients i seguim amb la mateixa energia i valors dels inicis.
Alguns dels nostres clients varen iniciar la seva presència a Internet amb nosaltres ja el 1997 i encara confien en MallorcaWeb SL: l’Hotel Cala Fornells, Salut i Força, Easy Boats… D’altres es varen incorporar a la nostra estimada cartera de clients posteriorment, com ara Marivent Yachts, CBM Marine, Son Penyaflor o el Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica.
Tot i que la majoria dels nostres clients porten molts anys amb nosaltres, ens encanta fer-ne de nous i ens engresquen els reptes. Explora alguns dels nostres projectes actuals o sol·licita pressupost.